En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Den viktiga första intervjun -  det här vill utvecklaren veta

2020-02-10

Att rekryteringsprocessen är en avgörande del av kompetensförsörjningen är ju ingen nyhet. Men behandlar vi den så som den förtjänar? En rekryteringsprocess består som bekant av två parter som ska få tillräckligt med underlag för att kunna svara på den stora frågan: Vill jag jobba här? Vill vi att personen jobbar här? De är lätt som arbetsgivare att glömma kandidatens behov i sin iver att själv skaffa den kunskap man vill ha för att kunna svara på den stora frågan. Men glöm inte  bort att ni som arbetsgivare bedöms lika mycket av kandidaten. Vi ville därför fråga tech-kandidater vad de tycker är viktigaste i den så avgörande första intervju och ställde följande frågor: Vem vill du helst träffa vid första intervjun? Och vad vill du veta mer om?

9 av 10 svenskar vill kunna jobba på distans - ny rapport från Wise IT

2020-02-06

Människors inställning till arbete har förändrats över tiden. Organisationer behöver vara mer anpassningsbara och flexibla i hur dem ser på både anställningsformer och arbetsförmåner för att fortsätta attrahera rätt kompetens. I rapporten ”Svenskarnas inställning till distansarbete” kan vi se att 89,6% av respondenterna anser att det är viktigt med möjlighet till distansarbete och att hela 71,8% av de svarande skulle tacka nej till ett jobb om möjligheten till distansarbete inte fanns.

Verktygen som gör vardagen enklare för utvecklare

2020-01-13

Alla programmerare har ett antal verktyg som dom använder regelbundet och som gör att dom kan jobba effektivt och komma in ett bra flow. Vissa verktyg är så smarta och kraftfulla att du vill visa dom för alla du känner och använda dom till allt och lite till. Men oavsett hur mycket du gillar ett verktyg kan det vara bra att utvärdera alternativen ibland, för som bekant ser allt ut som spikar när du har en hammare. För att ta reda på vilka era favoritverktyg är genomförde vi nyligen en undersökning och här kommer en sammanfattning av resultatet.

Filmer som utvecklare inte får missa

2019-11-19

Filmvärlden har mycket att erbjuda under ämnen som teknik, innovation, Silicon Valley och framstående personligheter inom området. Här har vi listat ett antal filmer som visar teknikens betydelse för samhällsutvecklingen de senaste 40 åren. Från renodlade dokumentärer till nervkittlande hackerthrillers. Kanske något för nästa filmkväll?

Topp 12: Detta stör sig utvecklare mest på i arbetslivet

2019-10-28

Vi har återigen fördjupat oss i programmerarnas vardag. Den här gången har vi frågat våra utvecklare om vad de ogillar och irriterar sig mest i arbetslivet. Det hela resulterade i tolv självklara punkter som verkar tendera att dra ner både motivation och ambition en aning.

Vad säger programmeringsspråket om utvecklaren?

2019-09-13

Förutfattade meningar om olika typer av programmerare har förmodligen alla i tech-branschen stött på. Vi tog en titt på de mildare varianterna för att kartlägga hur läget ser ut.

Teknikerna som ligger högst upp på programmerarnas bucketlist

2019-08-11

Vi genomförde en undersökning där vi bad våra kandidater att berätta om vilka tekniker de är mest sugna på att vidareutbilda sig inom härnäst. Här lyfter vi de populäraste och diskuterar vidare om några bubblare som klättrat upp på topplistan.

6 bästa sajterna för att hålla dig up-to-date inom programmering

2019-07-08

Genom att ständigt vara påläst på det senaste kan du hålla dig aktuell i branschen. Vi har undersökt vilka de bästa källorna för nyheter och vidareutbildning inom programmering är. Vi lät våra kandidater dela med sig av sina bästa tips på sajter och samlade ihop de mest tipsade.

Personliga erbjudanden hjälper er lyckas med rekryteringen

2019-07-02

Att det är svårt att rekrytera i techbranschen är väl känt, vilket i grunden beror på att det finns för få personer med techkompetens. 70 000 personer beräknas saknas för att täcka behovet av kompetens inom tech till 2022, enligt en rapport från IT- och telekomföretagen. Arbetsgivare har därför svårt att attrahera just den personen med den kompetens som man behöver för att växa.