En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Vilka programmeringsspråk vill utvecklare lära sig 2020?

Vilka programmeringsspråk vill utvecklare lära sig 2020?

2020-04-21

När du lär dig ett nytt språk får du inte bara möjlighet att imponera på dina vänner och lokalbefolkningen när du är ute och reser, utan du lär dig också andra sätt att kommunicera och uttrycka dig på. Börjar du dessutom umgås med människor från andra länder, läsa böcker på andra språk och se filmer från andra kulturer kan det leda till helt nya insikter och idéer.

Alla vill ha en specialist, men behöver det vara rätt för er?

Alla vill ha en specialist, men behöver det vara rätt för er?

2020-03-24

Oavsett om du skall köpa en ny lägenhet, boka ett hotell, eller hitta en partner på en dejtingsajt så finns dom där. Rullgardinsmenyerna, kryssrutorna och reglagen som används för att filtrera bland sökresultaten. Skall lägenheten ha en balkong? Skall hotellet ha en pool? Skall din framtida partner vara längre eller kortare än dig? För en del spelar dessa hårda faktorer inte så stor roll, men för andra är det otroligt viktigt att vartenda krav uppfylls innan man ens börjar titta på övriga egenskaper.

Digitala möten håller rekryteringen flytande

Digitala möten håller rekryteringen flytande

2020-03-16

Vi tänkte passa på att uppmuntra till digitala möten, väl medvetna om att det inte är en “kioskvältare” för de allra flesta. Anledningen är att vi har fått en frågor från våra kunder, både kandidater och arbetsgivare, om hur vi tror rekrytering kommer att påverkas av situationen som råder mot bakgrund av coronaviruset, och som framförallt vill bygga vidare på sina dialoger. Demando har haft digitala möten som en del av vardag sedan tidigare och detta har ju naturligt blivit mer frekvent nu. Vi vill därför skicka med några tips från en som har stor erfarenhet av digitala möten, Johan Sacklén rekryteringschef på Demando. Han använder det som en del av vardagen för att ha kontakt med både kandidater och arbetsgivare.

Den viktiga första intervjun -  det här vill utvecklaren veta

Den viktiga första intervjun -  det här vill utvecklaren veta

2020-02-10

Att rekryteringsprocessen är en avgörande del av kompetensförsörjningen är ju ingen nyhet. Men behandlar vi den så som den förtjänar? En rekryteringsprocess består som bekant av två parter som ska få tillräckligt med underlag för att kunna svara på den stora frågan: Vill jag jobba här? Vill vi att personen jobbar här? De är lätt som arbetsgivare att glömma kandidatens behov i sin iver att själv skaffa den kunskap man vill ha för att kunna svara på den stora frågan. Men glöm inte  bort att ni som arbetsgivare bedöms lika mycket av kandidaten. Vi ville därför fråga tech-kandidater vad de tycker är viktigaste i den så avgörande första intervju och ställde följande frågor: Vem vill du helst träffa vid första intervjun? Och vad vill du veta mer om?

9 av 10 svenskar vill kunna jobba på distans - ny rapport från Wise IT

9 av 10 svenskar vill kunna jobba på distans - ny rapport från Wise IT

2020-02-06

Människors inställning till arbete har förändrats över tiden. Organisationer behöver vara mer anpassningsbara och flexibla i hur dem ser på både anställningsformer och arbetsförmåner för att fortsätta attrahera rätt kompetens. I rapporten ”Svenskarnas inställning till distansarbete” kan vi se att 89,6% av respondenterna anser att det är viktigt med möjlighet till distansarbete och att hela 71,8% av de svarande skulle tacka nej till ett jobb om möjligheten till distansarbete inte fanns.

Verktygen som gör vardagen enklare för utvecklare

Verktygen som gör vardagen enklare för utvecklare

2020-01-13

Alla programmerare har ett antal verktyg som dom använder regelbundet och som gör att dom kan jobba effektivt och komma in ett bra flow. Vissa verktyg är så smarta och kraftfulla att du vill visa dom för alla du känner och använda dom till allt och lite till. Men oavsett hur mycket du gillar ett verktyg kan det vara bra att utvärdera alternativen ibland, för som bekant ser allt ut som spikar när du har en hammare. För att ta reda på vilka era favoritverktyg är genomförde vi nyligen en undersökning och här kommer en sammanfattning av resultatet.

Filmer som utvecklare inte får missa

Filmer som utvecklare inte får missa

2019-11-19

Filmvärlden har mycket att erbjuda under ämnen som teknik, innovation, Silicon Valley och framstående personligheter inom området. Här har vi listat ett antal filmer som visar teknikens betydelse för samhällsutvecklingen de senaste 40 åren. Från renodlade dokumentärer till nervkittlande hackerthrillers. Kanske något för nästa filmkväll?

Topp 12: Detta stör sig utvecklare mest på i arbetslivet

Topp 12: Detta stör sig utvecklare mest på i arbetslivet

2019-10-28

Vi har återigen fördjupat oss i programmerarnas vardag. Den här gången har vi frågat våra utvecklare om vad de ogillar och irriterar sig mest i arbetslivet. Det hela resulterade i tolv självklara punkter som verkar tendera att dra ner både motivation och ambition en aning.

Vad säger programmeringsspråket om utvecklaren?

Vad säger programmeringsspråket om utvecklaren?

2019-09-13

Förutfattade meningar om olika typer av programmerare har förmodligen alla i tech-branschen stött på. Vi tog en titt på de mildare varianterna för att kartlägga hur läget ser ut.