En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Lendo berättar om sin nya techstack och utmaningarna under resans gång

2019-05-29

Lendo har nyligen bytt ut större delen av sin techstack för att vara rustade för uppskalning och för att smidigt och snabbt kunna hantera högtransaktionella dataöverföringar. Detta fångade Demandos intresse så vi tog kontakt för att se hur de löst deras tidigare utmaningar. Vi får också en inblick i arkitekturen och hur deras nya techstack är uppbyggd.

Så undviker ni att bli ett generiskt konsultbolag

2019-05-19

Konsultbolag har generellt sett har svårare att rekrytera än produktbolag. Detta är en myt som vi nu kan slå hål på. På Demando finns fler goda exempel på konsultbolag som rekryterar med framgång.

De mest hatade och älskade kodspråken bland svenska programmerare

2019-05-10

Ni som redan har en profil hos oss kanske har sett att det pågått en undersökning där du har fått svara på några frågor angående vilka programmeringsspråk ni föredrar att jobba med.

Guide till Sveriges Hackathons

2019-04-15

Letar du efter nya vägar som kan hjälpa dig att boosta dina programmerings skills? Någonstan där du kan utforska nya språk och tekniker? Kanske letar du efter en ny riktning i din karriär, eller något som kan väcka kreativiteten? I så fall är det hög tid att se över vårens utbud av Hackathons!

Nu kan ni också hitta och anlita frilansare via Demando!

2019-02-20

Nu ger Demando också er möjlighet att hitta och anlita frilansare. Redan nu hittar ni över 700 tech-talanger som är intresserade av frilansuppdrag. De flesta söker uppdrag som utvecklare, men många är också öppna för andra typer av uppdrag.

Så gör ni kandidatupplevelsen mer Smoooth. Så minskar ni friktionerna och ökar er hitrate

2019-02-13

När man ska rekrytera utvecklare är det oerhört viktigt att förstå vikten av en smidig anställningsprocess. Anställningsprocesser har en tendens att bli utdragna och onödigt långa med många intervjuer och ledtider. Blir processen alltför utdragen finns det en risk att du väcker onödig tvivel hos den sökande. Den totala upplevelsen blir ryckig och osammanhängande som i sin tur riskerar att skada företagets varumärke.

Hetaste programmeringsspråken och teknikerna 2019 - Guide för utvecklare

2019-01-16

Ännu ett år har passerat och 2018 är således en del av det förflutna. Framför oss har vi ett nytt, orört programmeringsår. Eftersom vi verkar i en levande bransch, kan ett år betyda mycket.

Thomas ger insikter i trender och vad som kommer att gälla inom programmering 2019

2018-12-21

Vi har tidigare varit i kontakt med Thomas Sandberg då vi intervjuade Sveriges vassaste utvecklare. Vi har nu tagit ny kontakt för att se vad han tror kommer att gälla programmeringsåret 2019. Thomas är är Frontendutvecklare och tidigare utnämnd till en av Sverige bästa utvecklare.

Vi intervjuar en av Sveriges vassaste AI-utvecklare - Lars Sjösund

2018-12-05

Trots sin unga ålder har Lars mer erfarenhet än de flesta inom AI. Vi har nu gjort en längre intervju för att få svar på många utav dom frågor, som utvecklare vilka är intresserade av att slå sig in på AI, ofta funderar över. Vad krävs för att komma igång med AI, hur ser projekten ut och i vilka miljöer jobbar man i? Lars svarar på allt detta och mycket mer!

Varför är Javautvecklare så exalterade utav Kotlin?

2018-11-16

Vi på Demando har sett en kraftigt ökad popularitet- och efterfrågan av Kotlin och utvecklare som behärskar språket. Trenden är dock inte unik; det finns många faktorer som pekar på att Kotlin är mer än bara ett nytt coolt språk - Kotlin är redo för business och här för att stanna.