En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

De absolut främsta anledningarna till varför utvecklare byter jobb

2018-10-30

Att hitta rätt utvecklare med de rätta kvalifikationerna till ditt team eller projekt är en tidskrävande och utmanande uppgift. När du sedan har fått ihop ett starkt team är jobbet  dessutom inte helt klart. Som du säkert redan vet, är utvecklare ett släkte som tycker om att röra på sig. Som utvecklare kan det till och med vara dåligt att stanna för länge på samma företag. I en artikel InfoWorld publicerad 2016 (källa) nämns några av farorna och menar att risken att stagnera och fastna vid samma programmeringsspråk och tekniker helt enkelt ökar med tiden.

Lär ditt barn att programmera - bästa apparna, kurserna och leksakerna

2018-10-18

Visst kan man ibland som förälder bli lite oroad över att man låter sina barn spendera lite för mycket tid framför surfplattor och smartphones. Samtidigt kan skärmarna fungera som en avlastning för dig som förälder och den hjälpen kan ibland vara avgörande för att få ihop livspusslet på ett behagligt sätt. Därför har vi listat några av de bästa programmeringsspelen och utbildningarna för barn. Vi tycker att barn borde göra det roligaste och bästa av sin tid därför har vi listat några av de bästa programmeringsspelen och -utbildningarna för barn.

Veckans startup - Sambla låter teknik och användarupplevelse förändra finansbranschen

2018-10-12

Vi på Demando gillar bolag som Sambla som till skillnad från traditionella bolag inom finans och bank vill låta ny teknik ersätta tidigare manuellt arbete och ta bort mellanhänder. Vi tar reda på hur det är att jobba på bolaget, vad som ligger i deras pipe och vilken teknik som de valt.

Sveriges vassaste utvecklare - 7 Snabba med Henrik Joreteg

2018-07-31

Henrik är en senior Fullstackutvecklare som jobbat med utveckling sedan 2008, men hans intresse för programmering startade redan 2005. Henrik har både hunnit med att skriva böcker, vart aktiv som lärare inom programmering och även hållit föredrag på stora programmeringskonferenser.

Vassa utvecklare söker inte jobb via jobbannonser

2018-06-13

Ska ni rekrytera når ni inte rätt kandidater med hjälp av jobbannonser. Utvecklare och Designers söker inte jobb via annonser visar en undersökning genomförd av the Lou Adler Group.

TimeEdit berättar om sin techstack, arkitektur och sina utmaningar

2018-05-25

TimeEdit tycker vi är en mycket spännande tjänst som rent tekniskt har mycket att erbjuda. Därför tyckte vi att det vore intressant att titta närmare på deras techstack och vad de har för utmaningar. Vi tog därför kontakt med deras CTO Erik Brännström för att veta mer.

Sveriges vassaste utvecklare - 7 Snabba med Åsa Liljegren

2018-05-09

Åsa är senior utvecklare som rör sig över hela stacken där hon främst jobbar med tekniker som .NET och Node.js och olika typer av ramverk för frontend. Som till exempel React.js och Redux. Förutom det berör hon i sitt arbete allt från deployscript och metrics till CSS och det mesta däremellan. Åsa driver också bloggen http://reallyshouldblogthis.blogspot.se/ där hon delar med sig av sina intressen som bland annat kan vara att bygga små hårdvaruprojekt som Arduino och Raspberry Pi. Åsa berättar att ett av hennes senaste projekt är en liten display som hon har i hallen som visar när nästa buss går.

Hetaste programmeringsspråken och teknikerna 2018 - Guide för utvecklare

2018-04-26

För att hålla dig attraktiv på arbetsmarknaden som utvecklare krävs det att du hänger med i utvecklingen och att du har koll på de hetaste teknikerna och programmeringsspråken. Utbudet idag är enormt och kan helt klart kännas lite som en snårig djungel. Därför har vi på Demando scannat av terrängen för att ta reda på vilka som är de populäraste och hetaste programmeringsspråken och teknikerna just nu.

Sveriges vassaste utvecklare - 7 Snabba med Thomas Sandberg

2018-04-22

Thomas är lite av en Guru inom programmering. I nuläget jobbar han som senior Frontendutvecklare åt Regent. Han har jobbat aktivt med programmering sedan han var 22 år gammal men intresset började långt innan det då han var aktiv i den så kallade "demo-scenen". Utöver sitt vanliga jobb driver han bloggen devtactix.se och gillar att nätverka och gå på meetups med likasinnade.

7 viktiga saker techtalanger ska leta efter på en arbetsplats

2018-04-19

Hur ser din drömarbetsplats ut och vad är egentligen viktigast för dig? Har du ett eget kontor och spenderar dina raster med episka Nerf Gun battles. Kanske befinner du dig i ett high-end kontorslandskap med fri Soylent till alla anställda? Eller är du en av dem som prioriterar en fet lön och flexibla arbetstider istället för att spendera dina dagar på ett kontor bland andra techtalanger. Antagligen skulle en mix av allt kännas bäst.