En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Vilket är ditt största vardagsproblem?

2017-01-31

Demandos medgrundare Robert Areno ingår i juryn för letaproblem.se som är en tjänst som dammsuger Sverige på produkter som ställer till problem, vardagsproblem helt enkelt.

Platsannonser borde tackas av för lång och trogen tjänst

2017-01-18

Det är inte effektivt att rekrytera med hjälp av platsannonser. Varför ska man ge bort kontrollen över sin situation, och passivt sätta sig och hoppas att rätt person med rätt kompetens ska söka. Undersökningar visar att man bara når5-20 %av lämpliga kandidater, det vill säga det som aktivt söker jobb.

Anonymiserad rekryteringsprocess leder till färre snedrekryteringar, enligt Computer Sweden

2016-11-16

Idag så publicerade Computer Sweden en artikel som beskriver fyra tips för att undvika snedrekryteringar. I denna så omnämns ett stort problem där snedrekryteringar görs omedvetet baserat på namn och adress, d.v.s. sådant som ger tolkningsmöjligheter gällande kön, ursprung och status.

FinTech-branschen och tekniken bakom Sparlån

2016-09-14

Som en del i en ny bloggserie så kommer vi att belysa olika aktuella branscher, samt presentera olika företag som är anslutna till Demando. Första branschen är FinTech och företaget är Sparlån.

Vad fotboll och techtalanger har gemensamt?

2016-06-17

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriär så kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Denna gång är det Viktor Andersson från SLG Thomas International

2010-talets största utmaning för företag

2016-06-13

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande att optimera rekryteringsprocessen så kommer vi presentera inlägg av gästbloggare från olika branscher. I ämnet 2010-talets största utmaning för företag så kommer Robert Conzato från Closers, med lång erfarenhet inom Employer Branding.

Techtalanger vill skapa det nya samhället

2016-06-01

Trender som digitalisering, innovation och globalisering skapar inte bara en bubblande startupscen, utan också en kultur bland techtalanger att vara med och skapa det nya samhället.

Vad är Creative Cross Training och varför ska just du hålla på med det?

2016-05-19

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriär så kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Först ut är Magdalena Bibik, en internationell serieentreprenör som ger tips på hur du berikar ditt arbete med dina andra passioner

Forskare från Walsh University besökte Demando

2016-05-12

Idag så hade Demando besök av Associate Professor of Business Steve Edelson från Walsh University (USA) tillsammans med en grupp av studenter. Besöket var en del av en studieresa i Sverige där lär sig mer om svenskt entreprenörskap och start-ups.

Vart vill utvecklare bo och jobba?

2016-04-11

Sedan Demando grundades har vi haft fokus på att analysera de tusentals anslutna kandidater och företag, allt för att kunna erbjuda en bättre tjänst och skapa bättre matchningar. En av de insikter vi fick tidigt var att seniora techtalanger var mer utspridda i landet än vi trodde.