En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Sveriges vassaste techtalanger - 7 Snabba med Luc Gosso

2018-01-22

Luc har varit aktiv inom utvecklaryrket i 16 år och har bland annat blivit utsedd till EMVP (Episerver Most Valued Professional) och nominerad till årets bästa utvecklare 2017 av IDG. Han besitter djupa kunskaper inom Episerver och webbutveckling där han framförallt utvecklar i C# och Javascript.

Veckans startup - Insurello, hjälper dig få ut det mesta av dina försäkringar.

2018-01-17

Äntligen har det kommit en modern tjänst som lyser upp i den allmänt krångliga försäkringsdjungeln. Insurello är en framgångsrik startup som bland annat vunnit Swedish Business Challange 2017.

Sveriges vassaste techtalanger - 7 Snabba med Per Rovegård

2018-01-10

Per är en mycket erfaren utvecklare som förutom sin långa erfarenhet också håller föredrag och bloggar om programmering. Han är också en av de som är med på listan över Sveriges bästa utvecklare.

Veckans startup - Kitab Sawti, arabiska ljudböcker

2018-01-07

Riktigt kul att få presentera Kitab Sawti som är en mycket populär arbetsgivare hos oss på Demando och en av våra mest trogna startups. Man kan inte säga något annat än att det finns stor potential för deras tjänst och att det är ett riktigt vasst team som står bakom.

Sveriges vassaste techtalanger - 7 Snabba med Anders Bälter

2018-01-02

7 Snabba är en ny satsning i vår blogg där vi kommer att intervjua Sveriges bästa och vassaste Techtalanger. Vi vill få mer insikt i vad det är som driver dessa människor och vad de har för tips och lärdomar att dela med sig av. Först i ledet kommer vi att intervjua Anders Bälter som är Software Engineer på 84Codes. Han var en av de nominerade till Sveriges bästa utvecklare 2017 och har många års erfarenhet från branschen. Anders började sin karriär som Javautvecklare men jobbar numera mestadels med Javascript, Ruby och Go.

Sveriges vassaste utvecklare - 7 Snabba med Åsa Liljegren

2018-01-01

Åsa är senior utvecklare som rör sig över hela stacken där hon främst jobbar med tekniker som .NET och Node.js och olika typer av ramverk för frontend. Som till exempel React.js och Redux. Förutom det berör hon i sitt arbete allt från deployscript och metrics till CSS och det mesta däremellan. Åsa driver också bloggen http://reallyshouldblogthis.blogspot.se/ där hon delar med sig av sina intressen som bland annat kan vara att bygga små hårdvaruprojekt som Arduino och Raspberry Pi. Åsa berättar att ett av hennes senaste projekt är en liten display som hon har i hallen som visar när nästa buss går.

Vad ska man ge en utvecklare i julklapp?

2017-12-07

Den stereotype utvecklaren är oftast den intelligenta problemlösare som brinner för sitt jobb och har tekniken som livsstil. De älskar också att ligga i framkant och hålla sig uppdaterad inom de senaste teknikerna.

Demandos senaste startup - SnappCar, marknadsplatsen för bildelning

2017-12-04

SnappCar är ett av våra senaste startups som just nu söker efter techtalanger! De har skapat en marknadsplats där de gör det möjligt för privatpersoner att dela sin bil med personer som är i behov av att hyra bil. Vi tycker att detta är ett lysande sätt att minska antalet bilar i världen och bli mer miljövänlig.

Vilken Tech-kompetens är mest eftertraktad i din stad?

2017-11-30

Vi på Demando tycker om att använda vår data och dela med oss av våra insikter inom Tech och Digitalt. Vi har sett att .NET-kompetens länge varit den mest eftertraktade kompetensen hos våra arbetsgivare. Utifrån behovet av nästan 400 anslutna företag så ville vi djupdyka i statistiken och se hur behovet av de olika kompetenserna skiljer sig mellan olika städer.

Cardrop – Gör det enklare att sälja din bil

2017-11-30

Det har aldrig vart tryggare och enklare att få din bil såld. Riktigt kul att få presentera Cardrop som är en av våra senaste startups. Cardrop erbjuder ett digitalt gränssnitt för att på ett enkelt sätt byta bil, oavsett var du bor i landet. Säljaren får bilen upphämtad med biltransport för ett säljuppdrag och sedan sköter Cardrops personal resten