En blogg med insikter inom Tech och Digitalt

Trine – Crowdfunding för solenergi

2017-11-01

Vi är stolta att kunna presentera Trine som är ett nytt tillskott i Demandos pool av eftertraktade arbetsgivare.

Workaround – Den nya marknadsplatsen för kontor

2017-09-26

Vi fortsätter presentera heta företag som använder Demando som jobbmatchningstjänst. Denna gång presenteras Workaround som erbjuder ett nytt sätt att hyra och hyra ut mindre, lediga kontor och kontorsplatser.

Kvinnliga utvecklare förväntar sig lägre lön än manliga

2017-08-01

Efter att ha analyserat över 2 200 löneförväntningar kan vi konstatera påtagliga löneskillnader mellan män och kvinnor inom Tech. Exempelvis skiljer det 8 300 kr för utvecklare med Javakompetens.

Nerfgun arbetsgivarnas nya vapen i jakten på techtalanger

2017-06-13

Traditionella förmåner lockar inte längre techtalanger i en extremt konkurrensutsatt arbetsmarknad. På den nya arbetsmarknaden räcker det inte att erbjuda tjänstetelefon, friskvårdsersättning och extra pensionsavsättningar.

TaskRunner – Marknadsplatsen för att få det gjort

2017-03-30

Vi har nöjet att under våren presentera några utvalda heta företag som använder Demando som jobbmatchningstjänst. Idag presenterar vi TaskRunner, en marknadsplats som erbjuder Runners att utföra enklare hushållsnära tjänster.

Tessin – crowdfunding inom fastighetsbranschen

2017-02-22

Vi har nöjet att under våren presentera några utvalda heta företag som använder Demando som jobbmatchningstjänst. Först ut är Tessin som senast för några dagar sen var omnämnd i Dagens Industri, Ett lekland blir verklighet med hjälp av 125 mindre investerare via crowdfundingföretaget Tessin.  Niels Bosman, ansvarig för Teknik och Marknad, berättar om Tessin.

Vilket är ditt största vardagsproblem?

2017-01-31

Demandos medgrundare Robert Areno ingår i juryn för letaproblem.se som är en tjänst som dammsuger Sverige på produkter som ställer till problem, vardagsproblem helt enkelt.

Platsannonser borde tackas av för lång och trogen tjänst

2017-01-18

Det är inte effektivt att rekrytera med hjälp av platsannonser. Varför ska man ge bort kontrollen över sin situation, och passivt sätta sig och hoppas att rätt person med rätt kompetens ska söka. Undersökningar visar att man bara når5-20 %av lämpliga kandidater, det vill säga det som aktivt söker jobb.

Anonymiserad rekryteringsprocess leder till färre snedrekryteringar, enligt Computer Sweden

2016-11-16

Idag så publicerade Computer Sweden en artikel som beskriver fyra tips för att undvika snedrekryteringar. I denna så omnämns ett stort problem där snedrekryteringar görs omedvetet baserat på namn och adress, d.v.s. sådant som ger tolkningsmöjligheter gällande kön, ursprung och status.

FinTech-branschen och tekniken bakom Sparlån

2016-09-14

Som en del i en ny bloggserie så kommer vi att belysa olika aktuella branscher, samt presentera olika företag som är anslutna till Demando. Första branschen är FinTech och företaget är Sparlån.