Demando logo

12 tjänster som gör vardagen enklare för dig som jobbar inom Tech

De allra flesta som jobbar inom Tech har ofta sina egna tjänster och verktyg som gör deras vardag enklare. Dessa kan dagligen spara timmar och öka kvaliteten på arbetet. Vi vill nu hjälpa till att sprida dessa och göra vardagen enklare för fler.

De allra flesta som jobbar inom Tech har ofta sina egna tjänster och verktyg som gör deras vardag enklare. Dessa kan dagligen spara timmar och öka kvaliteten på arbetet. Vi vill nu hjälpa till att sprida dessa och göra vardagen enklare för fler.

Vi på Demando har tagit fram en lista på populära tjänster och verktyg som Techtalanger använder. Listan har vi bland annat sammanställt baserat på de tips som vi har fått från de intervjuer som vi gjorts med “Sveriges vassaste Techtalanger”. Vi har även genomfört en anonym undersökning bland Demandos registrerade Techtalanger där vi frågat vilka verktyg som gör deras vardag enklare.

1. Devdocs

Det är vanligt att man som utvecklare använder sig av fler språk och ramverk i sitt dagliga arbete. Devdocs har sammanställt de flesta APIer och ramverk med bra beskrivningar på ett väldigt smidigt sätt, så man slipper söka manuellt eller separat efter det man är ute efter. Tips från Anders Bälter

http://devdocs.io

2. Delibr

Delibr gör det enklare att samarbeta vid framtagningen av specifikationer och vid implementationen av dessa. Dessutom underlättar detta kommunikationen mellan kravägare och utvecklare. Som en bonus finns också en integration till Jira. Tips från Chris Sainty

https://delibr.com

3. Gyazo

Har gjort det väldigt smidigt att ta skärmklipp där du sen kan dela dessa med kollegor. Tips från Luc Gosso

https://gyazo.com

4. Visualping

Håll enkelt koll på uppdateringar som sker på sajter eller vissa delar av sajten. Du markera enkelt det område som du vill följa om det sker några uppdateringar och blir då notifierad när det sker.

https://visualping.io

5. Crossbrowsertesting

Har gjort det tråkiga arbetet att testa utseende och funktion i olika webbläsare supersmidigt med hjälp av visuella tester och drag and drop funktioner.

https://crossbrowsertesting.com

6. Grammarly

Är en webbläsarplugin som hjälper dig att stava och formulera sig rätt, vart man än skriver på webben. De har byggt en mycket intelligent ai-motor som direkt kommer med förslag på meningsuppbyggnader och stavningsfel.

https://grammarly.com

7. Canva

Har gjort det möjligt för dig att kunna designa snygga annonser och presentationer utan att vara designer, dessutom på mycket kort tid.

https://canva.com

8. Landbook

Behöver du inspiration till din design? Landbook sammanställer de bästa och modernaste landningssidorna så att du slipper lägga tid på att googla efter inspiration.

https://land-book.com

9. Postman

Postman är en smidig tjänst för att designa och testa APIer.

https://getpostman.com

10. Fiddler

Fiddler är en debuggningstjänst för webben som stödjer Javascript och .NET. Fiddler fångar trafiken mellan webbservern och konsumenten så att du enkelt kan monitorera datan. Tips från Luc Gosso

https://telerik.com/fiddler

11. Pexels

Pexels är en sökmotor för gratis och högkvalitativa bilder. Inte alls lika “Stocky” som många andra bildsidor som erbjuder gratis bilder.

https://pexels.com

12. Scooter software

Verktyg för att göra diffchecks och jämföra filer och mappar med hjälp av kommandon. Du kan enkelt jämföra och se de skillnader som är viktiga för dig. Tips från Luc Gosso

https://scootersoftware.com

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto