Demando logo

6 bästa sajterna för att hålla dig up-to-date inom programmering

Genom att ständigt vara påläst på det senaste kan du hålla dig aktuell i branschen. Vi har undersökt vilka de bästa källorna för nyheter och vidareutbildning inom programmering är. Vi lät våra kandidater dela med sig av sina bästa tips på sajter och samlade ihop de mest tipsade.

Genom att ständigt vara påläst på det senaste kan du hålla dig aktuell i branschen. Vi har undersökt vilka de bästa källorna för nyheter inom programmering är. Vi lät våra kandidater dela med sig av sina bästa tips på sajter och samlade ihop de mest tipsade. Resultatet kan du läsa här, i form av en lista med totalt sex sajter som är extra bra på att leverera nyttiga artiklar och kurser på ämnet programmering. Perfekt för dig som vill hålla vidareutbildningen på en jämn nivå genom hela karriären.

Hacker news

Hacker News lanserades 2007 och bygger på ett community med tips, råd och nyheter från de kunniga medlemmarna. För att kunna bibehålla en hög kvalitet på innehållet använder sig forumet av så kallade karma points. För att kunna upp- eller nedrösta artiklar krävs till exempel 501 karma points. Poängen beräknas enkelt genom att ta skillnaden mellan antalet nedröster och antalet uppröster på varje medlems egna inlägg. Du kan alltså vara säker på att artiklarna som publiceras på Hacker News håller hög kvalitet, tack vare medlemmarnas egna utlåtanden.

Pluralsight

Via Pluralsights plattform kan du utveckla dina kunskaper och växa i rollen som programmerare på ett enkelt och smidigt sätt. Med ett abonnemang här kan du ta del av kurser inom det mesta som rör programmering – flera av deltagarna i vår undersökning ser positiva resultat av detta.

Reddit

Få har lyckats missa den sociala nyhetssajten Reddit, där nyheter som rör hela Internet publiceras varje dag. Användarna själva kan posta egna artiklar, vilket har lett till en enorm massa innehåll av olika slag. Missa inte att kolla in den uppsjö av artiklar som rör programmering och nyheter i branschen.

DZone

Hos Dzone kan du ta del av programmerings- och utvecklarnyheter, smarta och lättbegripliga tutorials och verktyg som tar dina kunskaper till nästa nivå. Många väljer att kalla dzone för det lite finare programmeringscommunityt, där riktiga proffs hänger och skapar strategier för att bygga vad som kommer att bli framtidens programmeringstrender.

Udemy

Udemy har funnits på marknaden i 10 år och sitter på över 100 000 olika kurser som 24 miljoner studenter världen över har tagit del av. Här finns kurser inom allt från webbutveckling till Java på avancerad nivå. Du kan också göra dina egna kurser och tjäna pengar på det sättet. 

Medium

Det högkvalitativa magasinet Medium serverar intressanta artiklar på ämnet tech varje dag. Skribenterna varierar från professionella journalister till amatörförfattare, via intressanta gästbloggare. Den samling analyser av marknaden och rena programmeringsartiklar som sajten sitter på har mycket att komma med. Medium täcker många intressanta ämnen som syftar till att vidareutbilda, bland annat IT-säkerhet, datakunskap och visuell design.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto