Demando logo

Sveriges vassaste techtalanger - 7 Snabba med Anders Bälter

7 Snabba är en ny satsning i vår blogg där vi kommer att intervjua Sveriges bästa och vassaste Techtalanger. Vi vill få mer insikt i vad det är som driver dessa människor och vad de har för tips och lärdomar att dela med sig av.

7 Snabba är en ny satsning i vår blogg där vi kommer att intervjua Sveriges bästa och vassaste Techtalanger. Vi vill få mer insikt i vad det är som driver dessa människor och vad de har för tips och lärdomar att dela med sig av.

Först i ledet kommer vi att intervjua Anders Bälter som är Software Engineer på 84Codes. Han var en av de nominerade till Sveriges bästa utvecklare 2017 och har många års erfarenhet från branschen. Anders började sin karriär som Javautvecklare men jobbar numera mestadels med Javascript, Ruby och Go.

Vad har du för tips för att utvecklas och hålla sig i framkant som utvecklare?

Man behöver inte åka på dyra konferenser för att hitta ny inspiration, youtube kryllar av bra föreläsningar. Kolla på en i veckan och diskutera med dina kollegor. Prata med din chef och be om att få några timmar varje vecka till att testa nya idéer/språk/ramverk eller vad som intresserar dig.

Vilka personliga egenskaper anser du är viktiga för att kunna bli en bra utvecklare? 

Nyfiken och ödmjuk.

Vad anser du är viktigt på en arbetsplats för att kunna utvecklas?

Tid för diskussion och frihet att testa saker, även om man inte kan ta betalt för det. Lite som forskning, det är det som driver tillväxten men det går inte att säga exakt när man får tillbaka sin investering.

Vad ser du för trender inom tech inför 2018?

GraphQL fortsätter ta över ifrån REST, Microservices och IOT fortsätter växa och där med message queuing.

Har du några nya tekniker eller kodspråk på din bucketlist inför 2018? 

Crystal, GraphQL

Berätta varför du just valt dessa?

Har jobbat mycket med Ruby och giller dess syntax. Crystal är liknande, men typat och snabbare. GraphQL för att man kan be om exakt det du vill ha och minimera antalet anrop och mängden data som skickas.

Vilka nyhets- eller utbildningssajter inom Tech följer du och kan rekommendera?

youtube.com/coding%20tech, youtube.com/InfoQ

Har du några tips på verktyg och tjänster som du använder dagligen och som gör vardagen enklare?

devdocs.io

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto