Demando logo

Veckans startup - Insurello, hjälper dig få ut det mesta av dina försäkringar.

Äntligen har det kommit en modern tjänst som lyser upp i den allmänt krångliga försäkringsdjungeln. Insurello är en framgångsrik startup som bland annat vunnit Swedish Business Challange 2017.

Äntligen har det kommit en modern tjänst som lyser upp i den allmänt krångliga försäkringsdjungeln. Insurello är en framgångsrik startup som bland annat vunnit Business Challange 2017.

Kortare presentation av Insurello

Många människor har någon gång drabbats av ett olycksfall. Insurello hjälper dig hitta de försäkringar som täckte just ditt olycksfall och få ut pengar för det.

Vad ni söker för roller och kompetenser?

Vi digitaliserar och förenklar processen för att få ut försäkringspengar. Därför söker vi kontinuerligt fullstack-utvecklare som vill hjälpa revolutionera just denna bransch.

Hur ser en anställningsprocess ut hos er?

Vi sätter stort fokus vid ingenjörskonst och kodkvalitét, vilket innebär att alla som börjar hos oss behöver vara genuint intresserade av systemvetenskap, arkitektur och nya tekniker. Under första intervjun får man berätta om sina förväntningar på en arbetsplats och vilka mål man vill uppnå under sin tid hos oss. Sedan får man göra ett arbetsprov för att visa att man kan tolka kravställning och skapa ett enkelt API för detta.

Varför ska man jobba på Insurello?

Optionsprogram, flexibla arbetstider, marknadsmässig lön och chansen att ta sitt hantverk till nästa nivå. Vi erbjuder även friheten att utveckla ny funktionalitet med egenvalda språk och ramverk, vilket innebär att man är fri att experimentera så länge man skapar ett kund- och affärsvärde. Vi brukar hålla i meetups, ha regelbundna möten för kompetensutveckling och hitta på roliga aktiviteter tillsammans.

Vad har ni för techstack? 

Vår techstack består av Elm i front-end, ett funktionellt språk som ReactJS bland annat tagit inspiration från.

I backend kör vi NodeJS och TypeScript. All vår utveckling består av continuous integration och vi använder AWS för att ständigt testa och släppa ny funktionalitet.

Om ni tagit in kapital, vilka har investerat och vilken var er sista finansieringsrunda?

Vi tog in en första investeringsrunda i juni 2017 via DHS Venture Partners.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto