Demando logo

Jag kollar film på Netflix, surfar på iPhone och rekryterar via Demando

Michael Hagberg, E-commerce development manager på Dahl, om utmaningarna med att hitta utvecklare med rätt kompetens, om varför han älskar att jobba med Demando och hur han ser att deras samarbete kommer utvecklas framåt.

Michael Hagberg, E-commerce development manager på Dahl, om utmaningarna med att hitta utvecklare med rätt kompetens, om varför han älskar att jobba med Demando och hur han ser att deras samarbete kommer utvecklas framåt.

Han har jobbat med e-handel, nästan lika länge som e-handeln funnits. Med erfarenhet från både Retail and Brands samt med utvecklingsansvar på GANT tog Michael klivet till Dahl för snart två år sen. Här har han fått ansvaret för att bygga en helt ny teknisk plattform men också sätta processer från scratch och inte minst att bygga ett internt utvecklingsteam från grunden.

Michael fick kontakt med Demando för första gången via en rekommendation. Han var dock inte direkt såld på deras koncept, utan fortsatte på det vanliga spåret med traditionella rekryteringsbolag:

– Vi använde oss av traditionella rekryteringsföretag som mer eller mindre skrapade LinkedIn, men det gav ärligt talat ingenting. Till slut kände jag att vi bara måste testa Demando.

“Har aldrig jobbat med någon rekryterare som gjort lika mycket som Johan på Demando”

Det finns flera anledningar till varför Michael upplever att samarbetet med Demando fungerat så exemplariskt bra. Inte minst ser Michael att deras kandidater upplever att Demando har på sig Dahl-kostymen vid rekryteringarna:

– Jag tror att kandidaterna upplever Demando som en del av Dahl. Jag får känslan av att de nästan glömmer bort att Johan (rekryteringschef på Demando och Dahls rekryterare) jobbar på Demando. De har verkligen Dahl-kostymen på sig men håller samtidigt kandidaten i handen för att hitta rätt längs hela vägen. Nästan lite som en shopping-assistent, fast inom rekrytering. De är måna om att hitta rätt personer men också att personerna hittar rätt arbetsgivare.

Michaels hyllningar fortsätter:

– Vi har med vissa rekryteringsbolag som vi har haft kontakt med fått känslan av att de bara är intresserade om det är enkla rekryteringar till coola bolag, typ Spotify. Vi är ett VVS-bolag i Bromma, vilket kanske inte upplevs som lika sexigt på papperet. Demando är bra på att lyfta på locket och visa innehållet i det vi gör och att vår teknik och de tjänster vi bygger är state of the art. Dessutom har de ett tekniskt know how som är väldigt värdefullt för oss och de har precis rätt erfarenheter och kompetenser för att fatta det vi gör!

Öppenhet och transparens

Michael upplever också att traditionella rekryteringsbolag vill ha ensamrätt på ett uppdrag. Demando har å andra sidan alltid sagt att Dahl får jobba med vilka de vill, en transparens som Michael verkligen uppskattar. Han ser emellertid ingen anledning att jobba med någon annan aktör i nuläget.

– Vi har ambitionen att fortsätta samarbeta med Demando på lång sikt. Demando är min go-to-plattform. Jag kollar film på Netflix, surfar på iPhone och rekryterar via Demando.

Michael vill också slå ett extra slag för Johan Sacklén, rekryteringschef på Demando, som varit ansvarig för att hitta rekryteringar åt Dahl:

– Det man får ut av Demandos extraarbete är värt varenda krona och vi hade aldrig kunnat bygga teamet utan Demandos hjälp. Pratar man med vanliga rekryterare snackas det mycket buzzwords, och man får ingen screening alls. Det jobb som Johan gör som rekryterare är mycket mer än vad än vanlig rekryterare skulle göra. Kvaliteten på det jobbet är mycket större än något annat jag varit med om tidigare. Man kan verkligen sålla bland kompetenserna.

Johan på Demando tycker också att samarbetet har funkat mycket bra:

– Michael har en icke-dömande attityd vid rekrytering och ser möjligheterna istället för hindren och ger kandidaten en extra chans. Vissa vill dejta utvecklare, andra vill faktiskt rekrytera utvecklare. Michael har förstått styrkan i det senare, resten är rekryteringshistoria

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto