Demando logo

Veckans startup - Kitab Sawti, arabiska ljudböcker

Riktigt kul att få presentera Kitab Sawti som är en mycket populär arbetsgivare hos oss på Demando och en av våra mest trogna startups. Man kan inte säga något annat än att det finns stor potential för deras tjänst och att det är ett riktigt vasst team som står bakom.

Riktigt kul att få presentera Kitab Sawti som är en mycket populär arbetsgivare hos oss på Demando och en av våra mest trogna startups. Man kan inte säga något annat än att det finns stor potential för deras tjänst och att det är ett riktigt vasst team som står bakom.

Kortare presentation av Kitab Sawti

Kitab Sawti betyder ljudbok på arabiska, och det är precis det vi gör; vi producerar och distribuerar arabiska ljudböcker via våra appar. Böckerna är främst av författare med rötter i Mellanöstern men vi har även en del översatt innehåll. Vi är idag marknadsledande och under 2018 kommer vi att gasa på rejält i alla avseenden för att befästa den positionen. Vårt mål är att bygga världens bästa ljudbokstjänst och då behöver vi också världens bästa team.

Vad ni söker för roller och kompetenser?

Vi växer nu ordentligt och därför söker vi personer till många olika roller. Dels söker vi duktiga utvecklare för webb, appar och backend, dels söker vi en arabisktalande produktdesigner (UX/UI) med erfarenhet av just appar och webb och dels söker vi efter en Data Analyst/Scientist med fokus på customer insights. För att trivas hos oss bör personerna vilja vara med på en resa där boalget växer och förändras snabbt och de får gärna vara något rastlösa i sin natur och ha en stark vilja att driva på framåt. Vi värdesätter ett öppet sinne och en vilja att ständigt förbättras och lära av tidigare erfarenheter.

Hur ser en anställningsprocess ut hos er?

Vi är ett litet bolag, så vår process kan variera något beroende på kandidaten men vi har i regel tre intervjuer. Den första är informell och syftet är att lära känna varandra och känna att det finns en match mellan kandidaten och oss. För oss är det lika viktigt att kandidaten gillar oss som att vi gillar kandidaten annars kommer det inte fungera långsiktigt. Den andra intervjun är teknisk och upplägget varierar med kandidaterna beroende på kunskaper och tidigare erfarenhet. Den tredje intervjun är med någon ur ledningen som inte tidigare träffat kandidaten, det gör vi för att få en så rättvis bedömning som möjligt och för att så många som möjligt ska få träffa kandidaten (och vice versa).

Varför ska man jobba på Kitab Sawti?

Våra anställda erbjuds ta del av ett optionsprogram och givet att vi alla tror på idén är det förstås en väldigt stor möjlighet och något vi tror att även framtida anställda värdesätter. Våra löner är marknadsmässiga och våra utvecklare får välja sin egen utrustning. Därtill sitter vi centralt vid S:t Eriksbron med härlig utsikt över Karlbergskanalen.

En av våra styrkor som bolag är att vi har många olika nationaliteter och kulturer bland de anställa. Sverige, Libanon, Syrien, Egypten, Libyen, Irak, Saudiarabien och Pakistan är länder som alla är representerade och det är väldigt fascinerande att få en inblick i dessa länder och deras kultur!

Vad har ni för techstack? 

Vår backend är byggd i .NET (Core) och lite Node och vi hostar allt i Azure och använder mycket av Azures infrastruktur och tjänster. För webben används idag React/Node/webpack och apparna är native-appar skrivna i Java och Swift. Vi gillar teknik och ser till att vara uppdaterade inom det senaste.

Om ni tagit in kapital, vilka har investerat och vilken var er sista finansieringsrunda?

Den senaste rundan var i somras och då tog vi in nytt kapital från bland annat Inbox Capital och Creades. Även våra första ängel-investerare var med i rundan samt två av grundarna till Careem som är Mellanösterns Uber.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto