Demando logo

Final i programspråksduellen – Demando korar bästa språket för webbutveckling

Vilket kodspråk går vinnande ur tävlingen?

Nu är det dags att kora det bästa kodspråket, en gång för alla! Det har varit en utmanande och långdragen process, men det får man räkna med när man tar på sig en så viktigt uppgift som denna.
Vilket kodspråk går vinnande ur tävlingen?

Efter många om och men är vi här, det är dags att på riktigt kora det bästa språket för webbutveckling – framröstat av er.

Så, vad har hänt hittills?

Vi började lätt, grupp 1 där Python fick möta PHP, och GO fick möta C#. Vinnarna blev PHP och C#. I grupp 2 möttes Java mot JS och Ruby mot Elixir, där Js (Node) och Elixir gick vidare till nästa omgång.

I omgång 2 vann PHP över C#, kan det vara tack vare att många föredrog PHP till just webbutveckling? Eller att PHP ger friheten att välja ramverk, något som verkar passa många frihetstörstande utvecklare därute?

Eller som en respondent skrev:

“Svaret är enkelt, PHP såklart. Känns ju sjukt onödigt att använda ett språk man inte kan.“

Oavsett motiveringarna betyder vinsten för PHP att vad som verkar vara webbutvecklarnas favorit går till final – och att Node och Elixir möttes i semifinal.

Det är dags för final

Ni har nu sagt ert igen och som en följare på Instagram skrev: “Om PHP vinner över C# verkar det vara en tävling där Node (som inte är ett språk) vinner över Elixir.”

Och hade hen inte rätt så säg, för nu kan vi konstatera att finalisterna i Programspråksduellen är inga mindre än just PHP och Node.js! Trots att flera av er inte ser Node.js som ett riktigt programmeringsspråk.

Nu är spänningen oliiidlig, vilket programspråk ska ta hem bucklan och statusen som det bästa för utvecklare?

Vilket tycker du är bäst? Rösta NU! Tävlingen pågår på Demandos Facebook-sida, lägg din röst här.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto