Demando logo

7 programmeringspoddar - på svenska!

Det finns många olika sätt att hålla dig up-to-date som programmerare. En av de kanske enklaste sätten är att hitta en bra podcast i just ditt favoritämne.

Det finns många olika sätt att hålla dig up-to-date som programmerare. En av de kanske enklaste sätten är att hitta en bra podcast i just ditt favoritämne.

Genom en kvalitativ podcast får du veckovis all den senaste informationen, nyheterna, och trenderna levererat rakt in i huvudet utan någon större ansträngning. Lyssna när du åker till och från jobbet, när du tränar eller lagar mat.

Att internet fullständigt svämmar över med podcasts är kanske ingen nyhet för någon, men att de finns nischade poddar för dig som programmerare, på svenska dessutom, kanske är lite mer imponerande.

För att du ska slippa leta upp alla de bästa på egen hand, har vi givetvis samlat våra favoriter nedan.

AI-podden

Med över 30 000 unika lyssnare är AI-podden Sveriges populäraste teknikpodd. Poddens syfte är att sprida kunskap om AI - hur det påverkar och framförallt, hur det kommer att påverka oss i framtiden. Leds gör den av ingen mindre än forskaren Ather Gattami, VD för Bitynamics.

Podden är helt oberoende och är noga med att informationen de sprider har stadig förankring i solid fakta.   

Kodsnack

Drivs av Fredrik, Tobias, Kristoffer och Amanda som alla har gedigna bakgrunder som programmerare. Podden riktar sig till dig som främst håller på med mjukvaruutveckling, men är intressant även för dig som gillar programmering i stort.

Itsakerhetspodden

Här pratas det mycket riktigt om just IT-säkerhet och det krävs inte att du jobbar med just detta för att du ska finna den lärorik och underhållande. Snacket står Erik Zalitis och Mattias Jadesköld för.

Spelskaparna

2011 var Olle Landin med och skapade mobilspelet Quizkampen och drev det fram tills han slutligen sålde projektet år 2017.

Podden skapade han för att dela med sig om sina erfarenheter av spelbranschen, samtidigt som han var nyfiken på hur andra spelutvecklare upplevde branschen.

Jobbar du själv i branschen eller kanske bara nyfiken, har du många fina timmar framför dig här.

BartsJS

(Norsk) - Ja, vi vet att Sverige mer eller mindre gav bort Norge till norrmännen för en massa år sedan, men vad gör väl det? Norska låter nästan som Svenska och denna podden håller hög nivå så därför fick den hänga med här också. BartJS är mer än en podcast, det har sitt egna community med  regelbundna meetups.

Lyssna, bidra och ta en sväng till Trondheim om du vill delta.

Utveckla

Är konsultföretaget Consids alldeles egna podcast. Skapad av utvecklare, riktad till utvecklare. Hostar gör Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, som tillsammans med andra experter snackar om det allra senaste inom utveckling.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto