Demando logo

Vad är Creative Cross Training och varför ska just du hålla på med det?

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriär så kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Först ut är Magdalena Bibik, en internationell serieentreprenör som ger tips på hur du berikar ditt arbete med dina andra passioner

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriär så kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Först ut är Magdalena Bibik, en internationell serieentreprenör som ger tips på hur du berikar ditt arbete med dina andra passioner.

Om du Googlar på Utvecklare, får du 1,9 miljoner träffar. Programmerare ger 395 000 hits. Vad behöver du göra för att bli det självklara första valet för någon? Hur blir just DU rekryterad till drömjobbet?

Det räcker inte bara att ha de formella kvalifikationerna, det har blivit en självklarhet. Liksom social kompetens, emotionell intelligens, effektivitet och produktivitet. Nu måste du dessutom sticka ut – antingen genom exceptionell expertis, extrem kreativitet eller något annat som gör dig olik – och bättre – än hundratals andra kandidater. Ett sätt att utmärka sig är att praktisera Creative Cross Training.

En elitlöpare tränar inte enbart löpning, hen tillbringar lika mycket tid på ett gym för att bygga upp sin grundstryka och muskelmassa eller i en bassäng där hen jobbar på sin rörlighet. Det är den varierade och kompletterande träningen som tillsammans leder till snabbare resultat på banan. Hade atleten bara tränat löpteknik, hade hen garanterat blivit omsprungen av mer kompletta konkurrenter. Den svenska CrossFit-boomen håller i sig. Anledningen till varför så många tar sig till en box (det vedertagna namnet på ett CrossFit gym) är att de får träna hårt och varierat. Meningen är att de ska bli bra på allt – genomtränade och redo för vilken utmaning som helst.

Låt oss byta miljö från arenan till arbetsplatsen. Creative Cross Training handlar om att träna på färdigheter som tillsammans stärker ens huvudsakliga kompetens. Och som får arbetsgivarna, klienterna och branschen att höja på ögonbrynet. Liksom elitatleten kan du också komplettera det du redan är bra på med annat som kommer ge dig just den skjuts du behöver.

Du kanske redan har skills som du bara glömmer bort mellan 9 och 5? Creative Cross Training handlar lika mycket om att inkorporera din passion för något in i en annan verksamhet. Att våga ta med sig sin out of office persona till arbetsplatsen och dra nytta av alla de särdrag som utmärker just dig. Fundera! Hur kan det där intresset för triathlon eller passionen för musik göra dig till en bättre Tech Talang? Vilka egenskaper och vilket tänk skulle du kunna ta in i din helt vanliga arbetsdag för att göra den till världsklass? Din kreativa mix kanske finns närmare än du tror!

Du kan läsa mer kring Creative Cross Training Magdalenas egna blogg.

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto