Demando logo

Vad fotboll och techtalanger har gemensamt?

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriär så kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Denna gång är det Viktor Andersson från SLG Thomas International

Som ett led i Demandos strävan efter att sprida kunskap gällande hur Du får kontroll på din karriärså kommer vi presentera inlägg från olika gästbloggare. Denna gång är det Viktor Andersson från SLG Thomas International som delar med sig av sin erfarenhet som fotbollsspelare och som HR/Management Konsult

Att tänka nytt är en sak, men att i praktiken våga testa nya vägar för att uppnå sina mål är något annat. Vi lever i en värld där många företag redan tror sig arbeta på bästa vis och inte anser det nödvändigt med förändringar. Företagen lever i tron att de känner sin personal bättre än någon annan och att de vet hur dom ska få ut det maximala av varje individ. Ändå är man inte nöjd med resultaten som levereras.

Som gammal fotbollsspelare gillar jag att dra paralleller med idrottens värld. Att ha alla i laget med sig i spelet är en självklarhet och helt avgörande för att vi ska göra en bra match. Precis som inom fotbollen måste vi våga ändra laguppställningen för att ha större chans till vinst. Fel man på fel plats och det kan gå rent åt skogen. Svårare än så är det inte.

Att hitta rätt spelare för laget är inte alltid det lättaste. Personen ska passa in i det nuvarande teamet, men minst lika viktigt; få en plats som hen känner sig nöjd med.

Personen är inte bara där för att göra en insats för laget och tränaren, utan också för sin egen vinning och utveckling. Det finns så många faktorer som spelar roll och som både tränare och spelare måste vara överens om för att det ska bli en framgångshistoria. Och det kan inte alltid bara ske på tränarens villkor.

Det är många kandidater som vill ha samma boll och hur ska man göra för att sticka ut det lilla extra? Att man som kandidat har möjlighet att sätta premisserna kan också ses som en utmaning i sig. Varför ska ett företag välja just dig och inte den andra personen med samma erfarenhet och kompetens? För att sticka ut det lilla extra är det viktigt att förmedla driv och vilja, när du träffar företaget du vill jobba för gäller det att visa ett genuint intresse för företaget och en vilja att växa tillsammans. Företaget ska känna efteråt ”dig vill vi ha” och ingen annan. Vill du någonting tillräckligt mycket kommer du också nå det, men det gäller att du förmedlar den känslan till företaget. Du är beredd att göra det lilla extra och växa tillsammans med företaget. En självklarhet många inte förmedlar idag.

”Man brukar säga att vilja slår klass”

Du som tech talang bör ställa dig frågan varför Du vill jobba på det företaget? När du hittar 5 bra anledningar till varför du vill jobba på företaget har du 5 nycklar som du kan använda dig av för att lyckas i tjänsten och i rekryteringsprocessen, fokusera på de 5 punkterna och ha med dig dom. Detta kommer i sin tur leda till att du har bättre förutsättningar till att lyckas i tjänsten!

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto