Demando logo

Vart vill utvecklare bo och jobba?

Sedan Demando grundades har vi haft fokus på att analysera de tusentals anslutna kandidater och företag, allt för att kunna erbjuda en bättre tjänst och skapa bättre matchningar. En av de insikter vi fick tidigt var att seniora techtalanger var mer utspridda i landet än vi trodde.

Sedan Demando grundades har vi haft fokus på att analysera de tusentals anslutna kandidater och företag, allt för att kunna erbjuda en bättre tjänst och skapa bättre matchningar. En av de insikter vi fick tidigt var att seniora techtalanger var mer utspridda i landet än vi trodde. Efter intervjuer och vidare analys så kunde vi se att Stockholm fortfarande var populärast men många andra städer, eller kluster växte extremt fort.

Anledningarna till att dessa kluster växte snabbt var främst dessa tre:

  • Tillgång till bostad är givetvis något viktigt. Stockholm har ju stora problem med detta vilket öppnar upp för andra städer att ta kompetens.
  • Bra universitet/högskolor som kopplade samman studenterna med näringslivet. Både i form av aktiviteter under studietiden, ex-jobb men också inkubatorer. Vi ser Minc i Malmö, Mjärdevid/Lead i Linköping och Science Park i Jönköping är sådana som lyckats väl.
  • Ett antal företag i klustret som driver fram behov av hög kompetens och hela tiden ligger i framkant. Det verkar trigga varandra.

De tre städerna, förutom Stockholm är techtalangerna helst vill jobba är:

  1. Malmö
  2. Norrköping och Linköping
  3. Jönköping

Läs gärna hela artikeln som breakit.se skrev ang detta ämne.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto