Demando logo

Veckans startup - Hives, verktyget för att motivera, inkludera och inspirera sina medarbetare.

Hives är en mycket spännande och bra produkt som vi på Demando också tror ligger bra i tiden. Till skillnad mot många andra startups har Hives växt helt organiskt utan hjälp av externt kapital. Vilket vi finner imponerande i dessa tider.

Hives är en mycket spännande och bra produkt som vi på Demando också tror ligger bra i tiden. Till skillnad mot många andra startups har Hives växt helt organiskt utan hjälp av externt kapital. Vilket vi finner imponerande i dessa tider.

Vad är Hives?

Hives är skapat för de företag som vill göra alla medarbetarna delaktiga i att utveckla företaget och arbetsplatsen. Verktyget gör det möjligt för alla medarbetare att enkelt lägga upp sina idéer och förslag på hur företaget kan utvecklas och ledare kan i sin tur lägga upp utmaningar som de vill lösa eller ha in förslag på. På så sätt kan företag ta till vara på all den samlade kraft som finns bland medarbetarna och lättare jobba för att ständigt utvecklas och att ligga i framkant. Innovation och ständig utveckling drivet av hela företaget, helt enkelt. Vi vill vara med och förändra hur världen arbetar.

Vad ni söker för roller och kompetenser?

Utveckling både för design/front-end och back-end. Men även vassa personer inom marknadsföring och försäljning. Det viktigaste för oss är att vi bygger ett team av personer som alla vill vara med och förändra hur världen arbetar och kämpa på för den missionen.

Vad har ni för techstack? 

Verktyget är utvecklat i Python och React och driftas hos Heroku. När det kommer till våra verktyg för att samarbeta internt är vi, precis som många andra, stora fans av Slack och trello. Enkla verktyg att hålla en bra sammanhållning och kommunicera enkelt när vi jobbar mycket remote.

Vilka är era utmaningar framöver rent tekniskt?

Allt vårt fokus ligger på att göra det enkelt och roligt för medarbetare att vara engagerade i att utveckla företaget dem jobbar på. Därför prioriteras mycket av vår utveckling just nu på att få igång olika triggers som låter användare samla på sig medaljer, levla upp eller kunna tävla lite i appen. Men jag tror också att en stor del av årets utveckling kommer att spenderas på att integrera oss på ett smidigt sätt mot andra tjänster som våra kunder använder. Även det för att göra vardagen lite enklare för den enskilda medarbetaren.

Hur ser en anställningsprocess ut hos er?

Oavsett vilken roll vi ska rekrytera så är det det superviktigt för oss att det är en person som passar in i teamet och som vi tror väldigt starkt på, därför spenderas större delen av rekryteringsprocessen på att träffa människor och lära känna deras personligheter och drivkrafter. Just inom utveckling som kompletterar vi även med tester för att säkerställa kunskap och kvalitet på kod.

Varför ska man jobba på Hives?

Förmåner formar vi individuellt efter person och behov, jag tror alltid att det är bäst att reda ut vad som driver var och en individ istället för att sätta något generellt. Men vi tycker att både hälsa och social sammanhållning är väldigt viktigt och försöker därför se till att vi skapar bra möjligheter för att både röra på sig och att kunna äta tillsammans eller hitta på andra saker för att ha kul ihop.

Om ni tagit in kapital, vilka har investerat och vilken var er sista finansieringsrunda?

Vi har inte tagit in något kapital. Vi är ett bootstrapped företag som växer med kunderna och det planerar vi att fortsätta med.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto