Demando logo

Veckans startup - Qasa, enklare och tryggare andrahandsuthyrning

Qasa har gjort det möjligt att hyra ut din bostad på ett mycket smart och smidigt sätt. Plattformen som sådan tycker vi är en av de mest användarvänliga och modernaste av de bostadstjänster som finns idag. Qasa kommer också framöver att satsa mycket på teknik och användarupplevelse. Perfekt för utvecklare som vill hålla sig i framkant!

Qasa har gjort det möjligt att hyra ut din bostad på ett mycket smart och smidigt sätt. Plattformen som sådan tycker vi är en av de mest användarvänliga och modernaste av de bostadstjänster som finns idag. Qasa kommer också framöver att satsa mycket på teknik och användarupplevelse. Perfekt för utvecklare som vill hålla sig i framkant!

Vad är Qasa?

Qasa är en smart marknadsplats för långtidsuthyrning av bostäder. Vi hjälper dig med alltifrån att hitta din perfekta hyresgäst på hyresmarknaden, hantera avtal, betalningar och allt som kan kännas svårt vid en uthyrning. Vi digitaliserar hela hyresprocessen helt enkelt.

Vad ni söker för roller och kompetenser?

Under 2018 kommer vi fortsätta lägga stort fokus på vår användarupplevelse. För att kunna göra det kommer vi att rekrytera flera frontend-utvecklare och app-utvecklare. Målet är att ha dubblat teamet när året är över!

Vad har ni för techstack? 

Vår plattform är byggd på ett Ruby on Rails-backend med ett RESTful API som servar en React.js web-applikation i Node.js med Reflux arkitektur och Webpack bundlers. Vi kör Travis som Continuous Integration och versionshantering i Github. Allt körs i Amazon Web Services och testas automatiskt. Teamet jobbar agilt i två veckors sprintar där dagliga arbete planeras och följs upp i Trello. Vi sätter upp mål och uppföljning med OKRs kvartalsvis och snackar dagligen i Slack. Data analyseras i Metabase, Mixpanel och Google Analytics.

Vilka är era utmaningar framöver rent tekniskt?

Vi ser bland annat fram emot att börja bygga native-appar i React.native och växa internationellt. Det kommer att kräva mycket både i form utav ren kodkvalitet men framförallt gör det att frågor om återanvändbarhet, struktur och långsiktighet vs lean kommer att ställas på sin spets i det dagliga arbetet i och med flera språk och flera geografier som ska hanteras samtidigt.

Hur ser en anställningsprocess ut hos er?

Den är effektiv och utmanande. Vi letar talanger som delar våra värderingar och tror på Qasa som produkt och företag. Vi gillar att jobba tillsammans och tycker det är viktigt med en effektiv och flexibel arbetsmiljö.

Varför ska man jobba på Qasa?

Förutom en riktigt god stämning och trevliga medarbetare, kan du på Qasa förvänta dig marknadsmässiga löner, flexibla arbetstider och ett av de mest generösa friskvårdsbidraget vi själva hört talas om. Nyckelmedarbetare har även givits möjlighet att köpa aktier i bolaget. Varje måndag äter vi frukost tillsammans på kontoret. Vi går gärna ut och äter lunch när någon fyller år och korkar gärna upp en flaska champagne när vi nått nya framgångar. Ibland lämnar vi vardagen helt för att fokusera på. Nu senast åkte vi ner till Paris för att starta igång 2018!

Om ni tagit in kapital, vilka har investerat och vilken var er sista finansieringsrunda?

Sist vi tog in kapital (hösten 2017) deltog flera erfarna affärsänglar (bl.a. Bo Mattsson, Claes Dinkelspiel, Lars Lindgren, Charlotte Strömberg m.m.).

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto