Demando logo

Veckans startup - Sambla låter teknik och användarupplevelse förändra finansbranschen

Vi på Demando gillar bolag som Sambla som till skillnad från traditionella bolag inom finans och bank vill låta ny teknik ersätta tidigare manuellt arbete och ta bort mellanhänder. Vi tar reda på hur det är att jobba på bolaget, vad som ligger i deras pipe och vilken teknik som de valt.

Vi på Demando gillar bolag som Sambla som till skillnad från traditionella bolag inom finans och bank vill låta ny teknik ersätta tidigare manuellt arbete och ta bort mellanhänder. Vi tar reda på hur det är att jobba på bolaget, vad som ligger i deras pipe och vilken teknik som de valt.

Vad är Sambla?

Sambla är en låneförmedlare där kunden, oavsett vem den är, ska få de bästa möjliga lånevillkoren på sina lån. Med hjälp av en helt egenutvecklad platform, en otroligt kompetent säljstyrka och smarta tekniska lösningar har vi sedan starten 2014 växt till över 140 medarbetare. Idag finns vi i tre länder och har siktet på fler inom snar framtid.

Vad ni söker för roller och kompetenser?

I och med vår digitala satsning söker vi främst duktiga och drivna medarbetar för att stärka vårt utvecklarteam. Under 2018 kommer vi lägga mycket vikt vid en förbättrad användarupplevelse och fler integration med våra partners. Målet är att hitta ett par seniora utvecklare för att ta satsningen till nästa nivå.

Vad har ni för techstack? 

Vi använder Node.js och Hapi.js för våra API:er och MongoDB som underliggande databas med cachning i Redis. Vi hostar allt på Rackspace och sköter deploys med Ansible. Frontend till vårt CRM är skriven i Backbone.js men nya frontendprojekt bygger på React. Just nu sitter majoriteten av vårt utvecklingsteam i editorn Vim, men det är inte så hätska editorkrig!

Vilka är era utmaningar framöver rent tekniskt?

Användarvänlighet. Vi tror att en nyckelfaktorerna är att skapa en UX som kunderna älskar. Det kommer leda till nöjdare kunder, högre konvertering och återkommande användande av vår tjänst. För att nå dit kommer krävas mycket i form av hög kodkvalitet, grym design och en rejäl dos av A/B-testande.

Hur ser en anställningsprocess ut hos er?

Då vi ser utvecklingsteamet som kärnan i verksamhet lägger vi mycket kraft på att hitta rätt person. Vi tar gärna emot så många ansökningar som möjligt, som vi screenar i sedvanlig ordning. Därefter se ser vi till att varje potentiell kandidat får en chans att träffa eventuella framtida kollegor, såväl som bolagets grundare och CTO. På Sambla har vi lyckats skapa en spännande och lärorik miljö för vårt utvecklingsteam - av denna anledning har våra medarbetare idag vitt spridda bakgrunder.

Varför ska man jobba på Sambla?

Förutom en ambitiös och inspirerande arbetsplats kan du som anställd förvänta dig marknadsmässiga löner, stora utvecklingsmöjligheter och en underbar kontorslokal med havsutsikt över Nybroviken. Samtliga våra team är även duktiga på att hitta på saker tillsammans, månatliga teamevents, företag-AWs varje fredag och även resor.

Om ni tagit in kapital, vilka har investerat och vilken var er sista finansieringsrunda?

Samblas grundare är idag operativa inom bolaget och finansierade själva uppstarten med hjälp av två externa investerare. Det har inte gjorts några fler finansieringsrundor efter det.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto