Demando logo

Smarta algoritmer matchar startupen Pigello med framtidens techtalanger

Rekrytering med Demando

För Pigello AB, en nytänkande och snabbväxande startup inom fastighetssystem, är rekrytering av techkomptens affärskritiskt. Nu delar bolaget hur deras rekryteringsprocess effektiviseras tack vare Demandos smarta matchningsalgoritmer. “Vi får en tydlig överblick av varje kandidats färdigheter redan innan första samtalet”, berättar Frida Sjöberg, Marketing and Recruitment Coordinator på Pigello.

Pigello grundades 2019 och har sedan dess haft en stark tillväxtresa på den svenska marknaden, med siktet på att bli störst i Norden. Bolagets framgång grundar sig i ett drivet och prestigelöst team, med bred kompetens inom fastighetsförvaltning, digitalisering och mjukvaruutveckling. Det gör kompetensförsörjningen till en avgörande faktor för tillväxten.

Onödigt dyrt och tidskrävande med traditionell rekrytering

I takt med att Pigello har skalat upp verksamheten har också behovet av att attrahera och rekrytera kvalificerade kandidater ökat. Men man märkte snabbt att traditionella rekryteringsmetoder har inte varit tillräckligt effektiva för att hålla rekryteringstakten som krävdes. Detta var innan Pigello blev rekommenderade att använda Demando för drygt två år sedan. Tack vare att de nu har tillgång till Sveriges största samlade pool av techtalang kan Pigello nu snabbare få kontakt med relevanta och kvalitetssäkrade kandidater.

“Att sourca kandidater på exempelvis Linkedin kräver väldigt många fler kontaktförfrågningar innan man får svar jämfört med Demando. Vid traditionell headhunting går dessutom mycket tid åt till samtal med irrelevanta kandidater innan man hittar rätt. Allt det slipper vi med Demando.”

- Frida Sjöberg

“Demando möjliggör bättre matchning mellan arbetsgivare och kandidat från start”

Genom digital headhunting och Demandos matchningsalgoritmer får Pigello nu direkt tillgång till topptalanger med rätt tekniska färdigheter, erfarenheter och kompetenser. De kan även se kandidaternas önskemål kring lön och vad de vill göra härnäst. Detta ökar sannolikheten att snabbt hitta kandidater som är perfekt matchade för rollen, och ger dessutom ett betydligt bättre startläge när dialogen ska påbörjas.

“Demando möjliggör en bättre matchning mellan arbetsgivare och kandidat från start. Kandidaterna är dessutom mer aktiva på plattformen och öppna för nya karriärmöjligheter vid rätt erbjudande, vilket gör sourcing-processen betydligt kortare.”

- Frida Sjöberg

Effektivare och snabbare rekrytering

Medan den automatiserade processen tar hand om den initiala sållningen och matchningen kan Pigello istället fokusera på att skapa en personlig kontakt med potentiella kandidater. Frida lyfter att detta är särskilt värdefullt när man behöver ta snabba och precisa beslut i rekryteringsprocessen.

“När vi påbörjar en rekrytering får man direkt tillgång till ett flöde av relevanta kandidater som passar kravprofilen, vilket är helt fantastiskt. Den största fördelen är definitivt att man har mer info innan första samtalet, såsom techstack, erfarenheter och löneanspråk. Det gör att vi inte behöver lägga tid på kandidaterna som inte är relevanta för oss.”

- Frida Sjöberg

“Vi är oerhört nöjda med resultatet”  

Tack vare en ständigt växande och kvalitetssäkrad kandidatpool kommer Pigello fortsätta Demando för sina framtida rekryteringsbehov. Frida rekommenderar också andra arbetsgivare att testa verktyget, som dessutom är helt kostnadsfritt att använda då man betalar först vid lyckad rekrytering. 

“Vi har använt Demando under en längre tid och är oerhört nöjda med resultatet. För en snabbt växande startup är rekrytering en stor utmaning, och att använda Demando har underlättat. Kontakten sker på kandidaternas villkor – och vi får en tydlig överblick av varje kandidats färdigheter redan innan första samtalet.” 


-
Frida Sjöberg

Vill du också effektivisera din rekryteringsprocess?

Med över 50 000 registrerade techtalanger är Demando Sveriges största plattform för techrekrytering. Vi hjälper dig att göra rekryteringsprocessen smidigare och mer kostnadseffektiv.

Vill du rekrytera smartare och enklare? Registrera dig här och se dina matchningar direkt eller kontakta oss för mer information utifrån dina behov.

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto